A few words from the centre…

The first thing you notice about our beautiful natural outdoor environment is that despite having a full centre it is so quiet and calm. This is because the design is so purposeful so as not to disrupt the play cycle. Similarly it is quiet because the children are so engaged with and inspired by the environment. Our parents commented on the beautiful timber structures and loved that they were from reclaimed and recycled wood. I had more dads want to come and look than any other centre! They seemed to really appreciate the workmanship, built by the team at Wearthy. Remarks were made by parents about how it reminded them of their childhood and how they were able to roam free in parks. They also loved the concept of risky play. The use of undercover areas allows us to operate indoor outdoor play and be outside no matter the weather. The Educators were nervous about the multi age playground but soon realised that the design moved from lower skill slower play on one end nearest the young classrooms to higher skill faster play on the other side. Children could progress as they felt confident.

< Back to Nature Play Gallery